joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Mon13072020

Ažurirano11:04:59

ZLATNI PIR MIRKA I ANE r ŠARIĆ ĐIKIĆ

Na Mali Uskrsa 3. travnja 2016. proslavili su u župnoj crkvi Male Gospe u Vinici pedeset godina braka, svoj zlatni pir Mirko i Ana Đikić.
Piše: ZDZ & don Ilija Drmić

Misno slavlje predvodio je mjesni župnik don Bariša Čarapina, koji je u svojoj propovijedi uz onu istinu o Kristovu uskrsnuću, o Milosrđu Božjem što ga posebno slavimo u Godini milosrđa Gospodnjega naglasio i ovu činjenicu slavlja zlatnoga pira spomenutoga bračnog para iz sela Rošnjača. Oni su se vjenčali 1966. god. u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u župi Roško Polje, s kojom je današnja župa Vinica činila jedinstvo sve do 1885. god. kada je uspostavljena nova župa Vinica.
Naglašeno je i to da je za uspješan brak potrebno mnogo ljubavi, razumijevanja, pokoravanja jedno drugome, odanosti i vjere u Boga.
Nakon 50 godina zajedničkoga života Ana r. Šarić i Mirko imaju razloga slaviti i zahvaljivati svevišnjem Bogu jer njihov sretan i dugovječan brak mladima može biti uzor i primjer kako se čuva svetost braka. To se posebno odnosi na sadašnje vrijeme u kojem su se poljuljale vrijednosti glede braka i obitelji, što ih Katolička Crkva uporno i dosljedno ističe jer je brak i obitelj sveta Božja ustanova u kojoj odgovorno sudjeluju muž i žena, te djeca.
Njih dvoje su u svome kršćanskom i katoličkom braku rodili dvoje djece: Milu koja je udata i Mariju koja je pokojna. Imaju troje unučadi. Oni su njihova snaga, radost i sreća. Ana je radišna i brižna žena i majka, a Mirko vrlo duhovit i pučki duhovan čovjek i muž.
Don Bariša je čestitao svečarima u svoje ime i u ime cijele župne zajednice. Iskazao je i svoju radost u obliku zahvale jer su na svetoj Misi po prvi put svirale i pjevale djevojčice iz ove župe, od kojih su dvije unuke slavljenika. Nakon svete Mise uslijedile su čestitke i fotografiranje, te svečani ručak u Rošnjačama, za vrijeme kojega se pripovijedalo i ugodno sjećalo svega onoga lijepoga u životu ove obitelji.
U dobrom zdravlju i raspoloženju, uzdajući se u Boga, želimo slavljenicima dug život, puno zdravlja i obiteljske sreće. Čestitkama se pridružuje i Zavičajno društvo Zavelim sa svim svojim članovima i suradnicima, među kojima je i bivši vinički župnik don Ilija Drmić.


Najnovije

Najčitanije

TEČAJNA LISTA

13.07.2020
Srednji
AUD AUD
1
4,642693
CAD CAD
1
4,906970
CHF CHF
1
7,087641
GBP GBP
1
8,415237
USD USD
1
6,673897
EUR EUR
1
7,534162
$ Odabir valute
= Odabir valute