joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun16062024

Ažurirano05:00:19 PM

OBNOVA KAPELICE U MIJAKOVU POLJU – MAMIĆI

  • PDF

Poziv na obnovu kapelice u Mijakovu Polju-Mamići

Dragi naši,

kako su mnogi od vas već čuli, imali smo dva sastanka tijekom 2012. godine vezana za obnovu mjesne kapelice i groblja u Mamićima - Mijakovo Polje. Odbor za obnovu donio je nekoliko zaključaka na osnovu kojih je trebalo poduzeti neke akcije. Kako do današnjeg dana nije ništa učinjeno, krajnje je vrijeme da se, zasada, barem kapelica spasi od daljnjeg propadanja jer su kiše, vlaga i mraz učinili svoje u ovih četrdesetak godina otkad je izgrađena.
Najosnovniji i najmanji troškovnik već je napravljen od strane ovlaštenog građevinskog inženjera u iznosu od 25.838,60 KM (cca 13.000,00 eura), iako je to samo dio troškova koji se ne odnose na sanaciju vlage u temeljima i unutrašnje uređenje. Ali, odnekud treba početi.

Prikaz zapadnog pročelja projektnog rješenja kapelice

Ne treba zaboraviti slogu i spremnost naših očeva i djedova koji su u daleko nepovoljnijim okolnostima koje su tada vladale na ledini izgradili naše lijepo i uredno groblje s kapelicom. Najmanje što se od nas očekuje je da održavamo i obnavljamo ono što su oni uradili. Na Odboru je zaključeno da vlasnici svake grobnice trebaju uplatiti 200€ (eura) za obnovu groblja i kapelice a da svi oni koji su u mogućnosti, pored ovog obaveznog iznosa, uplate poseban prilog za obnovu kapelice prema navedenom projektu. Kako su gotovo u svim okolnim selima obnovljene kapelice i groblja, to se očekuje odaziv svih Mamića da, prema svojim mogućnostima, uplate određeni iznos, kako bi i mi pokazali da držimo do svojih predaka i svojih svetinja.

Očekuje se da će ova akcija potrajati do proljeća 2015. godine kada bi trebali izabrati izvođača radova i sve završiti, po mogućnosti, do blagoslova groblja početkom lipnja slijedeće godine.

Uplate slati na: Hrvatska poštanska banka d.d., Poslovnica Split, Bihaćka 2, 21000 Split, žiro račun: 2390001-1100355560, za uplate iz inozemstva na IBAN: HR7523900011100355560, SWIFT: HPBZHR2X s naznakom „za obnovu kapelice u Mamićima“-vlasnik računa je Zavičajno društvo Zavelim, ili osobno župniku u Vinici.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na tel. 098/437-832 (Nikola Mamić) ili pratiti aktivnosti koje će povremeno biti registrirane na stranicama Zavičajnog društva Zavelim (www.zavelim.hr), o čemu će i župnik don Bariša Čarapina povremeno informirati župljane.
Želim nam svima skupa uspješnu akciju u realizaciji obnove naše svetinje.

U ime Odbora:
Nikola Mamić

Ažurirano Petak, 09 Siječanj 2015 20:36

Najnovije

Najčitanije