joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Wed26012022

Ažurirano12:00:00

Predstavljanja

Čestitke mons. Petru Paliću, novom mostarsko-duvanjskom biskupu

  • PDF

"Želim sanjati Bosnu i Hercegovinu kao zemlju koja ujedinjuje a ne dijeli ... "

Čestitke mons. Petru Paliću, novom mostarsko-duvanjskom biskupu i apostolskom upravitelju Trebinjsko-mrkanske biskupije.


 

Tekst čestitke biskupu Paliću povodom imenovanja za biskupa Mostarsko-duvanjskog, koju mu je je uime Zavičajnog društva Zavelim uputio Petar Škorić.

 

Preuzvišeni mons. Petar Palić,

biskup Mostarsko-duvanjski

apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije

Preuzvišeni mons. Palić!

U u svoje osobno ime i u ime cijele moje obitelji i svih poznanika, kao i uime Zavičajnog društva Zavelim koje okuplja odseljene duvnjake iz Župa Vinica i Roško Polje, čestitam Vam na imenovanju za biskupa Mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja Trebinsko-mrkasnke biskupije, na povjerenju koje Vam je iskazao Sveti Otac te izražavamo radost što je Mostasrko-duvanjska biskupija u Vašoj osobi dobila svoga novog pastira. Po raznim dužnostima, Providnost Vas je pripremala za odgovornu nadbiskupsku službu.

Neka Vas svjetlo i snaga Duha Svetoga te zagovor Presvete Djevice Marije, Majke Crkve i svetoga Josipa zaštitnika čitave Biskupije vodi u novoj službi.

Neka Vaše biskupsko služenje, podržano molitvom i zajedništvom vjernika Mostarsko – duvanjske biskupije, bude na radost našeg hrvatskog i cijelog Božjega naroda.

Dobro na došli, vjerujemo da je Vaš dolazak Božji plan, čisti dar.

Misao na takav smišljeni, planirani Božji poziv ispunja nas zahvalnošću i poniznošću.

Pozdrav u Kristu!

 

Petar Škorić,

dopredsjednik Zavičajnog društva ZavelimEpopeja predstavljanja nove knjige prof. don Ilije Drmića o župi Vinici s naslovom Vinička bašćina, Župa Vinica u crkvenom i društvenom tisku (1961.-2011.)

  • PDF

Na Misi bdijenja i na dvjema uskrsnim misama (7.-8. travnja 2012.) u župnoj crkvi Rođenja Marijina u Vinici i trećoj u crkvi sv. Ane u Rošnjačama župnik don Ilija Drmić usmeno je izrazio svoju uskrsnu čestitku svim vjernicima ove župe, svim prisutnim i odsutnim odseljenicima. Također je rekao da im je svima za ovaj Uskrs napisao čestitku u obliku opsežne knjiga sa 600 stranica velikoga formata, kojoj je naslov Vinička bašćina, Župa Vinica u crkvenom i društvenom tisku (1961.-2011.).
Piše: don Ilija Drmić

Više...

Predstavljanje knjige Vinička bašćina u Splitu

  • PDF

Vinička bašćinaU Splitu je pred mnoštvom viničana i njihovih prijatelja predstavljena nova knjiga viničkog župnika don Ilije Drmića. O knjizi su govorili Petar Škorić, predsjednik Zavičajnog društva Zavelim i sam autor prof. don Ilija Drmić.  
U glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa "Ventula" iz Splita s nekoliko pjesama.

Više...

Predstavljena knjiga Vinička bašćina u Zagrebu

  • PDF

U Dubravi, u samostanu otaca franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije sa sjedištem u Mostaru, predstavljena je 30. svibnja 2012. knjiga viničkoga župnika prof. don Ilije Drmića s naslovom Vinička bašćina, Župa Vinica u crkvenom i društvenom tisku (1961.-2012.), a ujedno je napravljena izložba slika sa slikarske kolonije u Vinici od 11. do 13. svibnja 2012.
Piše: don Ilija Drmić

Više...

Predstavljanje knjige Vinička bašćina i izložba slika u Osijeku

  • PDF

Vinička bašćinaU Osijeku je 25. svibnja, 2012. predstavljena knjiga don Ilije Drmića s naslovom Vinička bašćina, Župa Vinica u crkvenom i društvenom tisku (1961.-2012.), koja je izišla iz tiska za Uskrs 2012. u osječkoj tiskari IBL. Uz ovu knjigu priređena je i izložba slika sa slikarske kolonije u Vinici od 11. do 13. svibnja 2012., koja je održana u čast poginulima na Bleiburgu i Križnome putu kako iz Vinice, tako i svih ostalih župa Duvanjskoga dekanata, Mostarsko-duvanjske biskupije i svih ostalih hrvatskih prostora.
Piše: don Ilija Drmić

Više...

Predstavljanja knjige "Vinička bašćina"

  • PDF

Vinička bašćinaRaspored predstavljanja knjige "Vinička bašćina" u Osijeku, Bjelovaru, Zagrebu, Splitu, Makarskoj i Zidinama.

Više...

Najnovije

Najčitanije