joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19

NAJAVA: Obilježavanje Dana Viničkog zajedništva 2023.

Tradicionalno, svake godine u prvu subotu mjeseca kolovoza, obilježava se Dan Viničkog zajedništva u Župi Vinica, Općina Tomislavgrad.

 

 

Obilježavanje Dana Viničkog zajedništva započinje svečanim misnim slavljem ove subote, 5. kolovoza 2023. godine u 11:00 sati na Oltaru života ispred spomenika poginulim Hrvatima iz župe Vinice u svim ratovima.

Nakon svete Mise uslijediti će druženje ukupljenih u šatoru obitelji Ljubas, s kojima je ove godine dogovorena priprema hrane i pića ispred kafića Rumor.

Svi zainteresirani za narudžbu pečenja mogu se pribilježiti u kafiću Rumor ili na broj Ivana Mamića +387 63 765 545, do petka u 10 sati.

Dan Viničkog zajedništva tradicionalno se obilježava nakon što je izgrađen spomenik svim Hrvatima iz župe Vinice koji su poginuli u raznim povijesnim razdobljima i ratovima za slobodu hrvatskog naroda. Toga dana Viničani se prisjećaju svih poginulih i svih pokojnika, kao i svih živih Hrvata koji su potekli iz ove velebne kolijevke hrvatskoga naroda gdje god da se nalazili diljem svijeta.

Pozivamo sve župljanje, odseljene i prijatelje Vinice da se odazovu ovom okupljanju. U svezi s navedenim događajem, Zavičajno društvo Zavelim će uputiti zamolbu pograničnoj policiji RH da u subotu omogući zainteresiranim Viničanima prelazak preko malograničkih prijelaza Aržano-Pazar i Studenci - Dvorine, kako bi mogli nazočiti ovoj svečanosti i okupljanju odseljenih u Župi Vinica.

Zavičajno društvo Zavelim

Najnovije

Najčitanije