joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Fri19072024

Ažurirano05:00:19 PM

Vodstvo ZD Zavelim kod načelnika Ivana Buntića

Predstavnike Zavičajnog društva Zavelim primio je gosp. Ivan Buntić, općinski načelnik Tomislavgrada, s kojim su razgovarali o međusobnoj suradnji te poticanju rješavanja vodoopskrbe i kvalitetnije prometne povezanosti Vinice.

Od Općinske uprave zatražena je realizacija vodovodnih priključaka, primarno za naselja u Vinici pored kojih je prošla vodovodna mreža sa zahtjevom da se razradi precizan plan i hodogram izgradnje priključaka. Još jednom je ukazana potreba angažiranja na planiranju i izradi kvalitetnije mreže cesta u Vinici. Zatraženo je uvrštenje u strateške prometne planove prometnice Vir – Vinica – Aržano, koju je je predloženo prekategorizirati u cestu županijskog ranga i za istu je potrebno pripremiti projektnu dokumentaciju, kao i prometnice između Mijakova Polja i Zidina. Također, istaknuta je potreba asfaltiranja preostale makadamske ceste između Rošnjača i Vranjača. Razgovaralo se i o potrebi kvalitetnije skrbi o starijima i nemoćnima koje će obilaziti medicinsko osoblje, kao i o nizu drugih zavičajnih tema značajnih za stanovništvo Vinice i odseljene.
Načelnik Ivan Buntić dao je podršku realizaciji navedenih utemeljenih zahtjeva Zavičajnog društva Zavelim na kojima će angažirati u narednom razdoblju, te je dogovorena daljnja redovita suradnja i koordinacija na praćenju njihove realizacije.

Na sastanku su ispred Zavičajnog društva Zavelim nazočili Ante Šiško i Petar Škorić, koji su i obišli tvornicu PVC cijevi u Tomislavgradu Tabak plast, u vlasništvu mladog poduzetnika Ivana Tabaka.  Vrlo profesionalnim pristupom i kvalitetom proizvoda izborili su izlazak na hrvatsko i zahtjevno europsko tržište te  trenutno zapošljavaju 20-tak radnika. Ovaj obiteljski biznis gospodina Tabaka potvrđuje kako se s jasnom vizijom i uz veliki rad i odricanje može pokrenuti proizvodnja, te je sjajan primjer kako se izboriti za uspjeh, zapošljavanje i opstati u svome zavičaju. Na tome im od srca čestitamo sa željom da takvih primjera bude više.

Najnovije

Najčitanije