joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Tue21052024

Ažurirano05:00:19

U Vinici pokopan hrvatski branitelj Stipan Vlajčić – Bibe

Po vrelom viničkom suncu, uz nazočnost mnoštva Viničana i mještana susjednih sela, te prijatelja pokojnika i njegovih nećaka iz Kaštela jučer je sahranjen hrvatski branitelj Stipan Vlajčić, ratni pripadnik 141. brigade Hrvatske vojske.

 

Stipan je rođen 27. 9.1969. u Vinici, a živio u Kaštelima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Početkom Domovinskog rata dragovoljno se priključio 141. brigadi HV-a, u čijem je sastavu sudjelovao na brojnim bojišnicama, dok je u obrani Zadarskog zaleđa je i ranjen.
Nakon rata odlazi u mirovinu i 2003. godine se vraća u Vinicu. U rodnim Vlajčićima kupuje stado ovaca i u tim aktivnostima pronalazi svoje zadovoljstvo i mir. Nažalost, miran čovjek velikog srca izgubio je svoju posljednju životnu bitku s teškom bolešću, a naša Vinica je ostala bez velikog čovjeka i istinskog domoljuba.

Stipan je ispraćen iz viničke mrtvačnice u crkvicu na groblju gdje se služila sveta Misa  za ovoga dobrog čovjeka. Vrlo lijepu propovijed je izrekao don Petar Čondić uz suslavlje viničkog župnika don Jakova Renića.
Nakon svete Mise lijes sa Stipanovim posmrtnim ostatcima položen je u obiteljsku grobnicu, uz Križ i mnoštvo vijenaca i drugog cvijeća. Stipana smo ispratili na vječni počinak uz prigodne klapske pjesme, te uz upaljene baklje koje su organizirali pripadnici Torcide iz Kaštela.
Još jednom, našemu Stipanu izražavamo ljudsku i bratsku zahvalnost za svu dobrotu koja je zračila iz njega, a posebnu zahvalnost mu iskazujemo za sudjelovanje u Domovinskom ratu i u obrani Hrvatske.
Njegovoj obitelji još jednom upućujemo iskrenu sućut!

Dragi naš Stipane, počivaj i miru Božjem u svojoj rodnoj Viničkoj grudi koju si neizmjerno volio.

Zavičajno Društvo Zavelim

Najnovije

Najčitanije