joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Thu30112023

Ažurirano05:00:19

POZIV ZA PRIKUPLJANJE SREDSTAVA ZA UREĐENJE GROBLJA PERKOVIĆI

  • PDF

Mještani Perkovića iz sela Mijakovo Polje pokrenuli su hvale vrijednu akciju uređenja mjesnog groblja Perkovići.
Piše: ZDZ 

Groblje u Perkovićima, koje je sagrađeno prije 2. Svjetskog rata, u trošnom je stanju i neophodna je njegova temeljita obnova.
Postojeći ogradni zid je u ruševnom stanju i nije moguć njegov popravak, već je neophodno isti potpuno ukloniti i sagraditi novi. Postojeća grobljanska kapelica «Presvetog Trojstva» također traži temeljitu rekonstrukciju. Ista prokišnjava pa je neophodno izmijeniti kompletno krovište. Budući je kapelica pretijesna za održavanje pogrebnih obreda i misnih slavlja neophodno je izgraditi i nadstrašnicu na samom ulazu u kapelicu što bi omogućilo nesmetano održavanje misa u svim vremenskim prilikama.

Stoga, pozivamo sve mještane, kao i one odseljene koji su porijeklom iz Perkovića, da se odazovu i pomognu ovu akciju kojom želimo vratiti dostojanstven izgled posljednjem počivalištu naših predaka.

Kompletno uređenje groblja, zamijena postojećeg zida novim te uređenje kapelice, koštalo bi prema predračunu tvrtke «TOM-ING» oko 25 500,00 eura.

Na samom groblju postoji uz postojeća grobna mjesta izgrađeno je i uređeno 45 grobnica.
Za uspješnu realizaciju ovog projekta neophodno je da vlasnici svake grobnice uplate po 700,00 eura.

Sredstva planiramo prikupiti do 1. studenog 2015, a s radovima bi započeli početkom 2016. godine i završiti do blagdana Presvetog Trojstva kada planiramo svečano otvaranje.

Sredstva za preuređenje groblja možete doznačiti uplatom na žiro račun Zavičajnog društva Zavelim ( naznaka: za Perkovića groblje) ili osobno uručiti don Bariši Čarapini, župniku Župe Vinica.

Za sve detaljnije informacije obratite se članovima Organizacijskog odbora, kako slijedi:
- Karlo Perković, 021/724-363
- Mate Perković, 098/255-139

U prilogu se nalazi troškovnik i plan preuređenja groblja, a dolje na slici je primjer obrazaca uplatnice.# PRILOG: Troškovnik ponude i plan uređenja groblja.

Za Organizacijski odbor:
Karlo Perković

Ažurirano Srijeda, 09 Rujan 2015 15:33

Najnovije

Najčitanije