joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun16062024

Ažurirano05:00:19 PM

Izgradnja & obnove

Akcija prikupljanja sredstava za asfaltiranje ceste put Močila

  • PDF

Poštovani članovi i podupiratelji, dragi zavičajni prijatelji zavelimskoga kraja,

vodstvo Zavičajnog društva Zavelim odlučilo se pridružiti akciji prikupljanja sredstava za asfaltiranje dijela makadamske ceste prema poznatom izletištu i izvorištu Močila u Roškom Polju, kojom je nakon većih padalina otežan pristup osobnim vozilima.


Izvor Močila omiljeno je mjesto okupljanja mještana i odseljenih, kao i sve brojnijih izletnika, putnika namjernika i planinara kojima planina Zavelim zbog svojih netaknutih prirodnih ljepota postaje nezaobilazno izletište.


Stoga smo odlučili poduprijeti ovu hvale vrijednu akciju, koju su pokrenuli predstavnici Roškog Polja uz potporu Općine Tomislavgrad.


Ovim putem pozivamo naše članove, zavičajne prijatelje, izletnike i sve kojima su Močila i mitska planina Zavelim na srcu, da se pridruže ovoj akciji i daju prilog za asfaltiranje ove prometnice i uređenje izletišta.


Uplate možete izvršiti na račun Zavičajnog društva Zavelim:

Hrvatska poštanska Banka, ŽIRO RAČUN: 2390001-1100355560
OZNAKA BANKE ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA: HPBZHR2X
IBAN CODE: HR7523900011100355560

NAZNAKA: Za asfalt prema Močilima


Ili priloge dati slijedećim osobama:


U Roškom Polju

1. Ivan Ljubas (Ikin), Mob: +387 63 520 868


U Republici Hrvatskoj i Njemačkoj

2. U Splitu, Mirku Đikiću (Ćipinu), dopredsjedniku ZD Zavelim Mob: +385 91 542 8604

i Hrvoju - Kikiju Križiću (Delijića) Mob: +385 98 447 620

3. U Zagrebu, Hrvoju Križiću (Zdravkov) Mob: +385 91 251 9867

4. U Njemačkoj, Kristijan Križić (Kićo Kanin), https://www.paypal.me/KKrizic

Mob: +49 1523 4028866


Akcija prikupljanja sredstava trajati će do 15. prosinca 2023. godine, a podatke o svim uplatiteljima i prispjelim uplatama redovito ćemo objavljivati na našim mrežnim stranicama.

Koristimo priliku zahvaliti se svima koji su se odazivali dosadašnjim akcijama Zavičajnog društva Zavelim i djelatno pružali potporu u ostvarenju niza naših projekata, od kojih je svakako najznačajniji nedavni završetak asfaltnog povezivanja naših župa Vinica i Roško Polje za koje smo se godinama zauzimali.

Dosadašnja potpora i uspješna realizacija projekata obvezuje nas na daljnje zajedničko djelovanje u svim aktivnostima na dobrobit našeg zavičaja.

Srdačan pozdrav,

Vodstvo Zavičajnog društva Zavelim


Ažurirano Četvrtak, 09 Studeni 2023 17:09

KONAČNO: VINICA I ROŠKO POLJE ASFALTOM POVEZANI

  • PDF

 

Posebno zadovoljstvo nam je izvijestiti sve mještane i odseljene o završetku asfaltiranja posljednje makadamske dionice ceste, između Rošnjača i križanja prema Vranjačama, koja povezuje Župe Vinicu i Roško Polje.

Završetkom asfaltiranja ove preostale dionice od 950 metara okončana su dugogodišnja nastojanja mještana i odseljenih o asfaltnom povezivanju Roškog Polja i Vinice, koja su do prije 138 godina pripadala zajedničkoj župi.

Podsjećamo kako do prije četvrt stoljeća ova mjesta nisu bila međusobno cestovno povezana, dok je nakon završetka Domovinskog rata Inženjerija HVO-a izgradila makadamsku cestu.

Nastojanjem mještana i odseljenih, a na inicijativu Zavičajnog društva Zavelim, 2009. godine pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za asfaltiranje ove prometnice. Zahvaljujući povjerenju i nesebičnoj potporu brojnih mještana, odseljenih i prijatelja našeg zavičaja tada je asfaltirana dionica od od Škaljevca do Bikića u dužini od 2,6 km, a u kasnijih godina još dvije manje dionice. Današnjim asfaltiranje posljednje dionice od 950 metara okončana je realizacija našeg dugogodišnjeg nauma. Također, zahvaljujući doprinosu mještana Bikića danas je asfaltirana i cesta za njihov zaseok.

Hvala svima koji su djelatno pružali potporu u ostvarenju ovog našeg zajedničkog projekta, u nadi da će ova prometnica olakšati ostanak i opstanak preostalih mještana svih okolnih naselja te da će bolja prometna povezanost potaknuti odseljene na češći povratak i obnovu svoga zavičaja.

Hvala Općini Tomislavgrad i načelniku Ivanu Buntiću koji nas nisu zaboravili i koji su omogućili konačno ostvarenje ovog za naš zavičaj povijesnog projekta.

Zavičajno društvo Zavelim

Foto: Jozo Škorić

Ažurirano Utorak, 26 Rujan 2023 21:55

Informacije o radovima u Vinici

  • PDF

Piše: ZDZ

Ažurirano Nedjelja, 13 Rujan 2020 17:42

Više...

Radovi u Vinici

  • PDF

Radovi u Vinici
Piše: ZDZ

Ažurirano Srijeda, 19 Kolovoz 2020 18:00

Više...

AKCIJA: Uređenje puta Mijakovo polje - Zidine

  • PDF

Akcija uređenja puta Mijakovo polje - Zidine siječom granja
Piše: ZDZ

Ažurirano Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 21:29

Više...

Najnovije

Najčitanije