joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun17102021

Ažurirano04:20:06

IN MEMORIAM DR. FRANJO TUĐMAN 1922.-1999.

  • PDF

„Možete mi evo, uzeti i slobodu, pa i život, ali ne i misao, ne i istinu, ne i moj prilog povijesti naroda kojemu pripadam“. dr. Franjo Tuđman

Franjo Tuđman Knin

Na današnji dan 1999. godine napustio nas je preporoditelj, obnovitelj i utemeljitelj hrvatske državne neovisnosti i najveći velikan hrvatske povijesti dr. Franjo Tuđman - pod čijim su vodstvom ostvareni snovi mnogih hrvatskih generacija. Predvodio je cijeli hrvatski narod u najvažnijim trenutcima borbe za državnu samostalnost i suverenost, te za oslobođenje i ostvarenje višestoljetnih snova mnogih hrvatskih naraštaja, a imao je ključnu i nezaobilaznu ulogu u obrani i opstanku Bosne i Hercegovine od velikosrpskih agresora.

Sve što su drugi hrvatski velikani sanjali, predsjednik Tuđman je ostvario. Radi se o čovjeku koji je najviše učinio za naš narod i našu domovinu, što mu danas priznaju i nekadašnji najveći osporavatelji.
Nakon njegove smrti, u procesu detuđmanizacije, mnogi su ga pokušali sotonizirati i prešućivati, ali ga se nije uspjelo izbrisati iz kolektivnog pamćenja Hrvata.
Istina je samo jedna – upravo Franjo Tuđman, zajedno sa svim hrvatskim braniteljima, najzaslužniji je za stvaranje nezavisne i suverene Hrvatske i to nitko više ne može zaobići ili negirati.
Bio je i ostao državnik s vizijom i strasti, koji je živio za Hrvatsku i vjerovao u svoj hrvatski narod, a ovoj generaciji Hrvata ostaje u nasljedstvo ostvariti sve ono što prvi predsjednik nije u potpunosti uspio. A to je izgraditi Hrvatsku kao zemlju zadovoljnih građana, u kojoj će se živjeti bez utega opterećujuće prošlosti i umreženih ostataka propalih totalitarnih sustava, bez nejednake pravde, te bez korupcije i mržnje prema vlastitoj domovini, s jednakim pijetetom za sve žrtve i ljude, državu u kojoj će istina, pravda i čovjek biti na prvom mjestu kao svjetlo današnjeg svijeta.
Vjerni načelima i političkom učenju dr. Franje Tuđmana nastojmo i danas svi skupa djelovati na očuvanju temeljnih vrijednosti i istine o pravednoj borbi za svoj narod i Domovinu, te težimo onom istom zajedništvu koje će nam vratiti ponos u izgradnji bolje i prosperitetnije Hrvatske, onakve kakvu je priželjkivao i za kakvu se borio dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji.
Vjerujem da bi nam predsjednik Tuđman, koji je cijeli svoj život posvetio Hrvatskoj, i u današnje vrijeme puno novih izazova poručio - borite se i ne posustajte!

Na današnji dan zapalimo svijeću i sačuvajmo uspomenu na djela našeg prvog predsjednika.
Hvala mu na svemu što je učinio za svoj narod i svoju Domovinu.

Počivao u miru Božjem!

Petar Škorić

Ažurirano Ponedjeljak, 29 Ožujak 2021 21:28

Najnovije

Najčitanije