joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun19052024

Ažurirano05:00:19

IZLET NA ZAVELIM - NAJAVA I PRIJAVE

Zavičajno društvo Zavelim u sklopu obilježavanja Dana Viničkog zajedništva organizira u nedjelju, 7. kolovoza 2022. godine izlet na Zavelim, na najviši vrh Kolakovac 1347mnv., pod stručnim vodstvom predstavnika Planinarskog društva Zavelim.

 

 


Okupljanje zainteresiranih je kod izvora Močila (905 mnv), odakle je u 9.00 sati planiran uspon dobro uređenom stazom, koja se proteže kroz bukovu šumu. S Kolakovca prema jugu pruža se pogled na najviše dalmatinske vrhove među kojima pažnju plijeni Sv. Jure, dok od sjevera dominiraju Kamešnica, Tušnica i Cincar.

Pozivamo sve naše mještane i odseljene, kao i drage zavičajne prijatelje iz cijeloga Zavelimskoga kraja da nam se pridruže te da zajedno šetnjom kroz gustu bukovu šumu uživamo u ovim prelijepim prirodnim blagodatima, mirisima ljekovitog bilja, prekrasnoj panorami s vrha Zavelima i odličnoj vodi sa naših izvora.

Staza nije tehnički ni fizički zahtjevna, a izuzetno je ugodna oku i duši.

Uspon traje 2 do 2,5 sata, a nakon povratka oko 15 sati na izvoru Močila nastavit ćemo druženje do večernjih sati uz hranu i piće. Svi ste dobrodošli, a na zajedničko druženje ovim putem pozivamo i sve druge zavičajne prijatelje i druge goste koji neće sudjelovti na usponu.


TEHNIČKI PODATCI:

Molimo da svi zaniteresirani prijave svoj dolazak ( i broj osoba koje dovodite) na ovaj izlet  slanjem poruke na ovu stranicu ili izravnim javljanjem  tajniku ZD Zavelim Mirku Đikiću na broj 091 542 86 04, kako bi pravodobno znali okvirni broj sudionika. Rok za prijavu je do petka u 9,00 sati.

U slučaju loše vremenske prognoze i malog broja prijavljenih organizatori izleta zadržavaju pravo  otkazivanja izleta.  


POLAZAK: nedjelja 7.8.2022. godine u 9,00 sati.

POVRATAK: u predvečernjim satima istog dana.

POTREBNA OPREMA: planinarske cipele ili sportska obuća, vjetrovka, ruksak, planinarski štapovi, kapa, naočale za sunce, presvlak. Ponijeti oko 1,5 l vode.

NAPOMENA: Svi sudionici izleta su obvezni pridržavati se uputa vodiča, a sudjelovanje na izletu je na osobnu odgovornost.


Zavičajno društvo Zavelim

Najnovije

Najčitanije