joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Fri19072024

Ažurirano05:00:19

Asfalt stigao do zaseoka Đikići

Time je nastavljeno daljnje asfaltno povezivanje župa Vinica - Roško Polje koju je iniciralo i započelo 2009. godine Zavičajno društvo Zavelim, gradnjom prve dionice od Vinice do Rošnjačkog groblja i raskrižja prema Bikićima, a što je realizirano uz nesebičnu potporu brojnih mještana, odseljenih i prijatelja.

Nadamo se da će i ova mala gradnja, ali za sve koji prolaze ovom cestom vrlo značajna, potaknuti sve zainteresirane na dodatni angažman kojim bi se u što skorije vrijeme osigurala potrebna sredstva za završetak cjelovitog asfaltnog povezivanja tih dviju župa.

Zbog djelatne potpore u realizaciji ovih radova uime Zavičajnog društva Zavelim upućujemo zahvalu gosp. Ivanu Vukadinu, načelniku Općine Tomislavgrad i svim vijećnicima, te posebno Mladenu Šariću – Kefi, očekujući i u budućnosti potporu i plodonosnu suradnju.Podjećamo, prethodnu dionicu ceste od Vinice do groblja u Rošnjačama sagradilo je poduzeće Brina d.o.o. iz Posušja te je ista svečano puštena u promet na Sv. Anu 2009. godine, gdje je nakon svete mise organizirana velebna proslava na kojoj se okupilo više od 600 mještana i odseljenih.
Ova cesta je iznimno značajna za sve stanovnike ovoga kraja koji su s posebnom radošću i veseljem dočekali njeno otvorenje, posebno kada su poznate činjenice da je riječ o najkraćoj dionici iz Roškog Polja-Rošnjača-Vinice do mora, a koja nije niti postojala ni kao makadamska do 1995 godine. Već danas bilježimo pozitivne efekte gradnje ove ceste kojom prometuje sve veći broj vozila. Preostalim mještanima je olakšan ostanak i opstanak, a bolja prometna povezanost potaknula je mnoge odseljene na češći povratak i obnovu kuća u svom rodnom zavičaju.

Najnovije

Najčitanije