joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Wed17042024

Ažurirano05:00:19

LUCIJA BILOBRK SVJETSKA PRVAKINJA

  • PDF

Na svjetskom kickboxing prvenstvu u Budimpešti, održanog početkom mjeseca od 03/11/2017-12/11/2017, Lucija Bilobrk je postala nova svjetska prvakinja u superteškoj kategoriji u K1 disciplini i to kao najmlađa sudionica natjecanja!


Lucija Bilobrk pobjedila je u finalu prvakinju Turske Rabiu Akdeniz odlukom sudaca nakon tri runde vrhunske bespoštedne i neizvjesne borbe.
Luce je u špici priprema tri tjedna prije SP-a zaradila izuzetno tešku ozljedu stopala desne noge koja je inače njezino najjače oružje. Po negativnim dijagnozama i lošim prognozama liječnika koji su davali minimalne šanse za oporavak, bilo je vrlo izgledno da naša prvakinja neće niti moći nastupati, a kamoli konkurirati za najviše rezultate.
Njezina ogromna želja za nastupom, te profesionalni pristup saniranju ozljede i vrhunske akumulirane pripreme koje je Luce imala u protekla dva pripremna ciklusa, ipak su ulijevali nadu u uspješan nastup.
Borba koju je Lucija pružila uistinu će ostati zlatnim slovima upisana u povijesne knjige i kluba i Hrvatske kickboxing reprezentacije.
Sukladno dogovoru Lucija je vrlo pametno otvorila meč i prve dvije runde zadržala situaciju u egalu uz maksimalno bod ili dva zaostatka u pojedinim trenucima borbe. Onda je došla treća runda i tih dvije minute u kojima je Luce izbacila sav svoj trud u cijeloj dosadašnjoj karijeri, a poglavito u ovoj godini i sve muke oko svoje zadnje teške ozljede.
Uz gromoglasnu potporu Hrvatske reprezentacije i odlično vođenje iz kuta odradila je najbolju rundu života, te skroz preokrenula rezultat na opće oduševljenje svojih trenera, kolega iz kluba i svih reprezentativaca.


Luciji je i Hajduk iskazao veliku čast na osvojenoj tituli svjetske prvakinje.


Mlada Lucija Bilobrk je inače članica KB Pitbull iz Splita, a ovo joj je bilo prvo veliko natjecanje. Gledajući koliko joj je godina, od nje se u budućnosti mogu očekivati velike stvari.

Čestitamo!

Najnovije

Najčitanije