joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Fri19072024

Ažurirano05:00:19

Sveta Misa i Križni Put na treću korizmenu nedjelju 19.03.2017 u Vinici u selu Šiške

  • PDF

Na treću korizmenu nedjelju već pomalo tradicionalno održavamo tradiciju slavljenja Križnog Puta i Sv. Mise u Šiškama.
Piše: Ante Šiško ZDZ


Iako je treći mjesec većim dijelom zimski mjesec i u ovo vrijeme se mogu očekivati i hladniji dani, u ovu treću korizmenu nedjelju.
Bio je lijep dan sa laganim izmjenama poluoblačnoga i sunčanoga vremena, a to je bilo gotovo idealno vrijeme za šetnju i molitvu u prekrasnom okružju.
Križni put je predvodio don Stipe Ljubas dekan Cetinskog Dekanata i župnik župe Sv. Mihovila u Trilju, a do njega je bio naš župnik don Bariša i pedesetak vjernika iz Vinice uglavnom Šiške, Subašići, Ivande, Grgići,  Mamići, Žaje iz Aržana, Jurčevići i još poneko od Viničana.
Postaje Križnog Puta izgradili su Zvonko i Slavko Šiško prije 11 godina, a sve je osmislio i financirao Ivica Šiško i njima se zahvaljujemo na ovome daru koji je na ponos cijeloj Vinici, a posebno Šiškama.
Zahvaljujem se našim svećenicima koji su u različitim periodima pomagali i podržavali ovaj Križni Put, od pok.  don Joze Ivančića, posebno don Ilija Drmić, a nastavio don Bariša Čarapina, naravno da su i ostali svećenici pripomogli svojim sudjelovanjem.
Od don Ante Ivančića, pa don Joko Blažević, don Blaž Ivanda, pater Jozo Čirko dominikanac iz Splita, svakako naš pater Ante Šiško i najmlađi od njih naš don Marijan Šiško, evo vidite koji je to impozantan svećenički tim na čelu sa Biskupom mostarsko-duvanjskim msg. Ratkom Perićem koji je dopustio blagoslov ovoga Križnog Puta. A najljepše što se događa na ovome Križnom Putu su posjeti vjernika, hodočasnika, pa uvijek svečane Sv. Mise i ponizna molitva vjernika.
I kako reče don Bariša ovaj Put Križa je posebno lijepo i pobožno doživio.
Sv. Misu je predvodio don Stipe kome se iskreno zahvaljujemo kao i don Bariši koji se na kraju Mise zahvalio lijepim riječima don Stipi i svim vjernicima na sudjelovanju u proslavi Sv. Mise i Križnog puta u Šiškama.

Najnovije

Najčitanije