joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Thu30112023

Ažurirano05:00:19 PM

Križni Put sa sv.Misom u Šiškama 11.03.2018 na četvrtu korizmenu nedjelju

  • PDF

U iščekivanju kiše i sa jakim jugoistočnim vjetrom ipak smo nastavili tradiciju slavljenja  svete Mise i Križnoga puta na otvorenom, u Vinici, u selu Šiške.
Piše: ZDZ Ante Šiško

Zbog vremenskih uvjeta i zbog pomicanja sa treće na četvrtu nedjelju (zbog lošega vremena) okupio se mali broj mali broj naših vjernika koji su slavili Svetu Misu i korizmeni Križni Put na jedinstvenom viničkom lokalitetu .
Naime u Šiškama je izgrađen Križni Put sa 14 postaja i završnim monumentom na kojemu je kip Spasitelja Isusa Krista .Sve postaje i kapelicu BDM su izgradili naši sumještani  Zvonko i Slavko Šiško,a sve po želji i financijskoj potpori  Ivice Šiško.Križni Put je blagoslaovljen 14.kolovoza 2006. Po odobrenju biskupa msg.Ratka Perića.Od tada pa do danas svake godine se slave Svete Mise sa molitvom na Križnom putu i to dva puta godišnje,uoči Velike Gospe i na treču korizmenu nedjelju.
Križni Put i Svetu Misu je predvodio don Jakov Renić ,novi vinički župnik,koji je usprkos lošem vremenu i mogućoj kiši predvodio ovo iznimno lijepo slavlje jer je prava blagodat imati u svome mjestu ovako lijepo slavljenje Svete Mise i Križnoga Puta.
Ovaj put je dodatna zanimljivost i velika količina vode u viničkome polju za koju je zaslužna slavna Brina i Pećina koje nesmiljeno teku još uvijek i tako mijenjaju Viničko polje u gotovo nestvarnu sliku jezera sa dvije rijeke.

Najnovije

Najčitanije