joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun16062024

Ažurirano05:00:19

Proslava Velike Gospe u Vinici i Prisoju

  • PDF

Proslava Velike GospeOvogodišnji blagdan Uznesenja Marijina na nebo proslavljen je 15. kolovoza i u Vinici, koja je pod Gospinom zaštitom, slavljem svete mise u 9 sati na kojoj se sabralo oko 80 vjernika. Misno slavlje predvodio je don Ilija Drmić koji se kroz propovijed osvrnuo na značaj ovog blagdana i ulogu Blažene Djevice Marije čije nade, vjera i ljubav ni trena nisu umrle ni kada je u naručje primila mrtvoga Krista, Pozvao je vjernike na nasljedovanje Marijinih vrlina kako bismo i mi bili u nebu s njom.

Nakon ove mise don Ilija je otputovao u naše buškoblatsko marijansko svetište Prisoje gdje je ispovijedao i pričešćivao vjernike.
Na sam dan Velike Gospe misu u Prisoju predvodio je vojni ordinarij u BiH biskup Tomo Vukšić u koncelebraciji s više svećenika na čelu sa župnikom don Gordanom. Dok su ministranti, svećenici i biskup dolazili iz crkve na mjesto slavljenja mise, dotle je don Joko Blažević pjevao Gospine litanije. Biskup je u svojoj propovijedi govorio o Marji i njezinim oblicima ovozemne životne borbe da postigne savršenstvo života i zadobije aureole svetosti u nebu. Po uzoru na Gospu, Kristovu majku i našu duhovnu majku, vjernici su pozvani na nadvladavanje svih poteškoća da bi se domogli nebeskoga života s Marijom i ostalim svecima i sveticama. Misno slavlje pratio je svojim lijepim pjevanjem župni pjevački zbor pod ravnanjem svoga župnika don Gordana.

Najnovije

Najčitanije