joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Fri19072024

Ažurirano05:00:19 PM

VINICA U MEDIJIMA

  • PDF

Poziv za ažuriranje popisa žrtava i prikupljanje objavljenih natpisa

Prije godinu dana iz tiska je izišla monografija Župa Vinica.  Tijekom sjajnih predstavljanja u Vinici, Tomislavgradu, Splitu, Osijeku i Zagrebu monografija je pobudila veliki interes, posebno među odseljenima, koji su sa oduševljenjem dočekali pisanu povijest svoga zavičaja. Vrlo pozitivne reakcije potaknule su agilnog viničkog župnika don Iliju Drmića za pripremu novog izdanja VINICA U MEDIJIMA, u kojem namjerava ispraviti određene propuste u monografiji, te na jednom mjestu objednititi sve ono što je o Župi Vinica objavljeno u medijima.

Budući je najviše primjedbi bilo u poglavlju Žrtve ratova to će se posebno ispraviti i doraditi u izdanju VINICA U MEDIJIMA. Napominjemo, naš vrijedni don Ilija je šest puta radi popisa pohodio sva sela župe i dopunjao popis podacima, a ujedno tim zgodama provjeravao je prijašnje podatke, čiju je točnost uvijek propitkivao u susretu sa zanimljivim sugovornicima, onima koji su u rodu s poginulima ili s onima koji znaju podatke jer su iz istoga sela i sl. Popis je bio i na internetskoj stranici Zavičajnoga društva Zavelim, te su ga mogli pročitati mnogi vjernici i zanimanici iz župe Vinice, pa su imali priliku korigirati netočne podatke, dopuniti nedostatne. Neki su to i učinili, na čemu im se izražava zahvalnost. I nakon objavljivanja knjige bilo je nekih korekcija koje su ovdje unesene.

U svrhu što kvalitetnije obrade podataka o ŽRTVAMA RATOVA ponovno u prilogu objavljujemo popise ŽRTAVA II. SVJETSKOG RATA i DOMOVINSKOG RATA sa pozivom da nam do 20. studenog 2011. dostavite sve primjedbe i dopune, kako bismo u tisak ponovno uputili što ispravniji i cjelovitiji popis naših žrtava. Posebno bismo voljeli proširiti podatke o poginulima u Domovinskog rata, sa nedostajućim fotografijama poginulih branitelja: Vlatka Bilobrka, Mirka Blaževića, Stipe Dudića-Knezovića i Frane Ćalušića.

Radi što kvalitetne pripreme i objedinjavanja svega onoga što je objavljeno u medijima o Župi Vinica i svim njenim naseljima, molimo da nam sve materijale koje posjedujete dostavite poštom ili  na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .


Petar Škorić,
predsjednik Zavičajnog društva Zavelim

 

Preuzmite i pogledajte što je do sada napravljeno (datoteke se u pdf formatu):

- Ispravak Domovinski rat 25 11

- Popis žrtava

VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije