joomla templates

ZAVIČAJNO DRUŠTVO ZAVELIM

okuplja brojne iseljene i raseljene stanovnike iz zavelimskoga kraja i njihove potomke...

Sun16062024

Ažurirano05:00:19 PM

Kapelica u čast Svetoj obitelji

  • PDF

U viničkom zaseoku Ivande podignuta je mala krajputaška kapelica u čast Svetoj obitelji sa željom da svi prolaznici znaju gdje je izvor snage, vjere, nade, ljubavi i dobrote kako za brak i obitelj, tako i za sve druge životne potrebe.
Piše: don Ilija Drmić

Ideja i ostvarenje potekli su od Ivana Ivande, koji s obitelji živi i radi u Njemačkoj i koji je sa svojom suprugom Matildom župnoj crkvi darovao, između ostaloga, veliku ispovjedaonicu. Drugi mještani su to s radošću prihvatili i zacijelo svi će dati određenu novčanu podršku, koja iznosi 3500 eura. Radovi su povjereni Mariju Subašiću, koji je sam izvadio kamen u obližnjem kamenolomu, oblikovao ga, te prema narisu izgradio ovu kapelicu. Još će biti postavljen kip koji prikazuje Josipa, Gospu i Isusa, te uređen okoliš, koji je inače lijep jer ga nije ništa nakrnjilo.
U subotu 4. svibnja 2013. na ovom dražesnom gradilištu i u zaseoku, u kojem žive i iz kojega su potekli dobri vjernici i umnici, među kojima je i svećenik don Blaž Ivanda, sada župnik u Čeljevu, našli su se župnik don Bariša Čarapina, zatim don Ilija Drmić, te Blaž i Ivica Ivanda. Ova dvojica potonjih uslikani su pokraj ove kapelice Svete obitelji.

VEZANI ČLANCI

Najnovije

Najčitanije